PUDDING CZEKOLADOWY Z KASZY MANNY

  • 185kcal
  • 8g
  • 23g
  • 7g

Ingredients

  • 40g kaszy manny
  • 50ml mleka
  • 200ml wody
  • 40g gorzkiej czekolady
  • 100g skyru
  • 15g migdałów
  • 10g orkiszu ekspandowanego

 

Składniki podane na 3 porcje. Wyliczenia kcal podane na 1 porcję.

Directions

1. Gotujemy kaszę na wodzie i mleku z dodatkiem czekolady do odparowania większości płynu (ok. 5 min.).

2. Studzimy ją, wstawiamy do lodówki na 15 min. i ubijamy na puszystą masę.

3. Migdały siekamy na mniejsze kawałki i łączymy ze skyrem.

4. Do naczynek przekładamy połowę masy czekoladowej. Na niej układamy migdały z jogurtem, a na tym resztę masy czekoladowej.

5. Desery posypujemy ziarnami orkiszu i znowu chłodzimy.