DORSZ Z WARZYWAMI

  • 325kcal
  • 26g
  • 46g
  • 4g

Ingredients

  • 450g polędwicy z dorsza
  • 600g ziemniaków
  • 1 op. mrożonej włoszczyzny
  • pieprz i sól

Składniki podane na 3 porcje. Wyliczenia kcal podane na 1 porcję.

Directions

1. Obieramy ziemniaki, kroimy je na ćwiartki i gotujemy w lekko osolonym wrzątku.

2. Gotujemy wrzątek w garnku i stawiamy na nim garnek do gotowania na parze. Kładziemy w nim dorsza natartego solą i pieprzem. Gotujemy pod przykryciem przez 20 min. (po 10 min. delikatnie obracamy rybę na drugą stronę).

3. Po wyjęciu ryby, do tego samego garnka wrzucamy zamrożoną włoszczyznę i gotujemy do miękkości (ok. 15 min.).

4. Podajemy z ziemniakami.