ZUPA POMIDOROWA Z PASSATY

  • 268kcal
  • 5g
  • 50g
  • 5g

Ingredients

  • 1 łyżka oliwy
  • 1 szt. cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • 680 g ekologicznej passaty pomidorowej
  • 1 szt. ekologicznej kostki rosołowej warzywnej
  • 700 ml wrzącej wody
  • 1 łyżeczka cukru trzcinowego
  • 2 szczypty soli himalajskiej
  • 1 szczypta pieprzu czarnego (mielonego)
  • bazylia suszona
  • natka pietruszki
  • 120 g ryżu białego długoziarnistego

Directions

  1. Dużą cebulę (lub dwie mniejsze) pokrój w drobną kostkę.
  2. W garnku rozgrzej oliwę, dodaj cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek do lekkiego zarumienia.
  3. Dodaj passatę.
  4. Kostkę rosołową zalej wrzątkiem i wymieszaj do rozpuszczenia. Bulion połącz z passatą.
  5. Zupę dopraw cukrem, solą, pieprzem i płaską łyżeczką bazylii.
  6. Całość przez chwilę gotuj.
  7. Dodaj posiekaną natkę pietruszki według uznania.
  8. Ryż ugotuj w osolonej wodzie, zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Jest to przepis na 3 porcje.

Kalorie podane na 1 porcję!