OMLET Z POMIDORAMI, SZPINAKIEM I SEREM FETA
-
403kcal
-
21.7g
-
22.4g
-
24.7g
Ingredients
- jaja kurze – 2 sztuki
- 20g ser typu feta
- 2 łyżki mąki pszennej
- 100g pomidory koktajlowe
- szpinak – 1 garść
- czosnek – 1 ząbek
- olej rzepakowy – 1 łyżka
- bazylia świeża
- sól, pieprz
Directions
- Jajka roztrzep w misce z dodatkiem wody, dopraw.
- Na oleju podsmaż szpinak wraz z drobno startym czosnkiem, uważając by się nie przypalił, a następnie wlej masę jajeczną.
- Na wierzchu ułóż pomidorki przekrojone na pół i rozkruszony ser feta.
- Przykryj omlet i zostaw na kilka-kilkanaście minut na średnim ogniu do czasu, aż góra się zetnie.
- Podawaj ze świeżą lub suszoną bazylią.