OMLET Z POMIDORAMI, SZPINAKIEM I SEREM FETA

  • 403kcal
  • 21.7g
  • 22.4g
  • 24.7g

Ingredients

  • jaja kurze – 2 sztuki
  • 20g ser typu feta
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 100g pomidory koktajlowe
  • szpinak – 1 garść
  • czosnek – 1 ząbek
  • olej rzepakowy – 1 łyżka
  • bazylia świeża
  • sól, pieprz

Directions

  1. Jajka roztrzep w misce z dodatkiem wody, dopraw.
  2. Na oleju podsmaż szpinak wraz z drobno startym czosnkiem, uważając by się nie przypalił, a następnie wlej masę jajeczną.
  3. Na wierzchu ułóż pomidorki przekrojone na pół i rozkruszony ser feta.
  4. Przykryj omlet i zostaw na kilka-kilkanaście minut na średnim ogniu do czasu, aż góra się zetnie.
  5. Podawaj ze świeżą lub suszoną bazylią.